Digibeta?!

di·gi·taal (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

  1. In cijfers, cijfer-; werkend op basis van het binaire stelsel
  2. Die of dat door de computer kan verwerkt worden

bè·ta (meervoud: bèta's)

  1. (v(m)) tweede letter van het Griekse alfabet
  2. (m/v/x) iem. met aanleg voor exacte vakken

Bron: Van Dale

Digicafé

Een digicafé is een plek waar cursisten terecht kunnen met hun algemene vragen over hun smartphone, tablet of computer.

Digicafé

Het digicafé is een doorlopend café. Je kan hier binnen wandelen met je vragen waar je vrij kunt oefenen en bijleren van anderen.

Digidokter

Digidokter is een privémoment tussen de cursist en de digitaal expert. Ideaal om de meer gevoelige onderwerpen aan te kaarten.

Workshops

Workshops zijn voor de meesten de beste manier om een nieuw onderwerp aan te leren. Dit gebeurt in groep, tussen (nieuwe) vrienden.

Wij geloven dat wij iedereen digitaal sterker kunnen maken. 

Zowel op bureau, thuis of in de club.

Wat onze studenten zeggen

Lexicon

Omdat een woordje uitleg soms een wereld van verschilt maakt. 

Een digitale starter (digistarter) is iemand die weigerachtig staat tegenover technologie. Ze hebben niet de digitale basisvaardigheden die nodig zijn om te kunnen communiceren, boodschappen te doen online, dienstencheques aanvragen,… 

Ook wel gekend als digibeten
Wij noemen ze meestal: deelnemers of cursisten

Een digicoach, digibuddy, is een digitale ondersteuner. Hiermee bedoelen wij een vrijwilliger die bereid is om tijd vrij te maken om een digistarter te helpen met zijn specifieke vragen. 

De digitale kloof, ook wel digitale uitsluiting of exclusie genoemd. 

Hiermee wordt het verschil bedoeld tussen diegenen die gebruik maken van digitale technologie en zij die dit niet kunnen en/of willen. Toen we het eerst spraken over de digitale kloof, dan keken overheden voornamelijk naar toegang tot internet en bezit van een pc. 

Anno 2023 gaat het eerder over de vaardigheden. Niet enkel bij lokaal merken wij dat ouderen een duwtje in de rug kunnen helpen, maar zelfs globaal doen overheden er alles aan om de infrastructuur te verbeteren, KMO’s aanzetten om digitale transformatie te omarmen, jongeren aan te moedigen om te kiezen voor IT-gerelateerde jobs en het digitaliseren van onze publieke diensten. 

Mediawijsheid is veilig, slim en waakzaam gebruik leren maken van zowel klassieke als digitale media.

Mediawijsheid campagnes richten zich voornamelijk op kinderen en jongeren, omdat zij makkelijk beïnvloedbaar zijn door alle trends en nieuwtjes. 
Mediawijsheid leert hen en (hun ouders) wat phishing is, hoe je valse profielen kunt onderscheiden en veel meer. 

Digitalisering is de overstap van papieren formulieren en agenda’s naar bijv. Google Workspace waar je alles online kan bijhouden. Je gaat kleine stapjes ondernemen om de papierslomp te verminderen en te optimaliseren.

Digitalisering mag je niet verwarren met digitalisatie! Met digitalisatie kijk je naar je business model en wat je kan optimaliseren dankzij digitalisatie.  Je creëert nieuwe inkomsten omdat je bijvoorbeeld je bedrijf open zet naar een nieuwe groep klanten die je vroeger niet kon bereiken. Door middel van online verkoop, online support,… 

Log In