Wat is Zoom?

Zoom is een virtueel vergaderplatform

Dat wilt zeggen dat het geschikt is om vergaderingen te houden, maar we kunnen het ook gebruiken om online sportles te volgen of om contact te houden met vrienden en familie.

Andere virtuele vergaderplatformen zijn: Skype, Google Meet, …

Er zijn ook andere concurrenten die eerder geschikt zijn voor persoonlijk en familiaal gebruik: Whatsapp, FB Messenger, …

De corona-crisis en Zoom

Toen de gezondsheidscrisis ervoor zorgde dat we allen in lockdown gingen begin 2020, zorgde dit voor angstige gevoelens, isolement enzvoort. Om dit tegen te gaan werd er opgeroepen om elkaar eventjes te bellen, maar dat bleek snel onvoldoende. Mensen hadden nood aan meer. Ze hadden nood om elkaar te zien. En dus werd er volop gebeld na elkaar met de webcam aan. De mobiele revolutie zorgde ervoor dat de meesten wel konden Whatsappen met elkaar. En op Whatsapp kon je ook videobellen. Maar al snel bleek dat als je geen smartphone had, je uit de boot viel.

En uit het niets was er Zoom. Voor 2020 had ik zelfs nog nooit gehoord over Zoom. Maar Zoom was multi-platform (zowel toegankelijk op laptops als smartphones, maar ook Windows computers en Apple Computers.) Het programma kon je installeren op gelijk welk toestel en zorgde ervoor dat je elkaar kosteloos zien op je scherm, of dat nu je smartphone, tablet of computer was.

Log In